Welke delen van mijn bedrijf worden gefotografeerd?

You are here:
< Back

Vaak als we een fotoshoot voor een virtuele tour met een ondernemer bespreken, komt de vraag naar voren: “Welke delen van mijn bedrijf worden gefotografeerd?”.

Het standaardantwoord dat wij dan geven, luidt: “Alle delen/ruimtes die u als ondernemer online wilt hebben”.

Ons doen is namelijk uw bedrijf op zijn mooist te fotograferen, zo mooi mogelijk in kaart te brengen om zo de beste indruk van uw bedrijf/locatie te geven aan prospects, klanten, gasten en patiënten en het aantal aanmeldingen, aankopen of boekingen te maximaliseren.

Je kunt je ook voorstellen dat we niet alle ruimtes fotograferen. Vaak laten we bijvoorbeeld toiletten, meterkasten en bezemhokken achterwege, omdat het fotograferen daarvan niets bijdraagt aan de ervaring van degene die de virtuele tour online bekijkt. Soms heeft een bedrijf echter dermate mooie toiletten, die we dan juist wél in de virtuele tour opnemen.

Bij grote locaties doen we ons best te voorkomen dat mensen virtueel ‘de weg kwijtraken’ en kan het dus zijn dat we niet alle wandelpaden, gangen en uithoeken van je locatie fotograferen. Want als mensen de weg kwijtraken leidt dit juist tot een negatieve gebruikerservaring, in plaats van tot een positieve.

Samen met de bedrijfseigenaar stemmen we de beste route af, voor de optimale balans tussen het in beeld brengen van alle highlights aan de ene kant en eenvoudige navigatie aan de andere kant: je wilt tenslotte niet dat mensen virtueel verdwalen op Street View 🙂

TIP: Het kan interessant zijn ruimtes waar uw klanten niet mogen komen toch in beeld te brengen. Bijvoorbeeld uw professionele keuken waar de gerechten worden gemaakt.

Vorige Mogen mijn prijskaartjes in beeld komen?