Wat is Google Street View Trusted?

You are here:
< Back

Google lanceerde Google Streetview op 25 mei 2007. Toen was het revolutionair, dat je online straten in diverse delen van de Verenigde Staten kon bekijken, vanuit je luie stoel. En vanwege de populariteit breidde Google dit al snel uit richting Europa en Japan.

Nederland was in 2008 aan de beurt en het Nederlandse straatbeeld werd toen successievelijk letterlijk op de kaart geplaatst. In 2010 begon Google in de USA ook bedrijven van binnen te publiceren en werd het mogelijk om virtueel vanaf de straten, bedrijven binnen te lopen. Dit heette toen “Google Business Photos”)

Deze dienst kwam in juni 2012 naar Nederland, en tegen die tijd werd het omgedoopt in “Google Maps Business View”. Later werd de naam veranderd in “Indoor Street View”. En sinds de Street View Summit in 2016 gaat het verder onder de naam “Google Maps Street View Trusted”.

Het woord “Trusted” verwijst naar het vertrouwen dat Google heeft in de fotografen die materiaal publiceren: Google vertrouwt hen: dat zij correct, professioneel en ethisch te werk gaan.

Toen Martin en Eduard in begin 2013 aan het programma begonnen golden er nog zware eisen om toegelaten te worden:

  • Bestuderen hoeveelheid theorie
  • Theoretisch examen
  • 10 door Google goedgekeurde praktijkopdrachten

Pas daarna werden wij toegelaten tot het programma. En sindsdien hebben wij letterlijk honderden virtuele tours gemaakt van bedrijven in binnen- en buitenland.

Vorige Wat is een virtuele tour?
Volgende Werkt de virtuele tour ook op mobiele apparaten?