Mogen er mensen in mijn bedrijf zijn tijdens de fotoshoot?

You are here:
< Back

Er gelden vrijwel geen beperkingen ten aanzien van de aanwezigheid van mensen (zie ook de uitzondering onderaan). Dus er mogen mensen aanwezig zijn en in beeld komen, wanneer wij fotograferen…

Echter, mensen kijken graag naar mensen. En ondanks dat wij gezichten moeten ‘blurren’ (vervagen), kijken mensen toch naar anderen in de foto’s. Dat werkt afleidend.

Ons streven is tenslotte uw bedrijf zo goed en zo mooi mogelijk in kaart brengen, NIET hoe populair het is of hoeveel gasten of klanten u trekt.

Als er dan mensen op de foto’s voorkomen, die de aandacht afleiden, heeft dat mogelijk een minder positief effect op de uitstraling van uw bedrijf.

Daarom fotograferen wij bedrijven het liefst zonder mensen aanwezig. Hier komt overigens bij dat door de techniek die wordt gebruikt bewegende mensen soms niet mooi in beeld komen: een extra reden om liefst zonder mensen te fotograferen.

Bij bijvoorbeeld grote hotels of resorts of bedrijven op populaire plaatsen is dit niet altijd te voorkomen. Dan overleggen we graag met de opdrachtgever over het beste tijdstip.

LET OP: UW KLANTEN WILLEN SOMS NIET GEFOTOGRAFEERD WORDEN OF VINDEN HET INTIMIDEREND ALS DE FOTOGRAAF NAAST HUN BORD STAAT. ALS EIGENAAR VAN UW BEDRIJF BENT U ZELF VERANTWOORDELIJK DIT GOED AF TE STEMMEN MET UW KLANTEN.

Uitzondering: GEEN mensen toegestaan!

Voor medische locaties (klinieken, praktijken, ziekenhuizen en dergelijke) en bedrijven in de erotische dienstverlening (bijv. massagesalons) geldt dat er totaal GEEN mensen zijn toegestaan in de foto’s.

Vorige Mijn bedrijf heeft meerdere verdiepingen. Kan dat worden opgenomen in de tour?
Volgende Mogen mijn prijskaartjes in beeld komen?