Hoe lang duurt het totdat de virtuele tour op Google Street View staat?

You are here:
  • KB Home
  • Publicatie
  • Hoe lang duurt het totdat de virtuele tour op Google Street View staat?
< Back

Nadat onze MeesterFotografen bij u op de bedrijfslocatie de foto’s hebben gemaakt begint feitelijk het maken van de virtuele tour. We moeten eerst de gemaakte foto’s aan elkaar “plakken” (“stitchen”) om zo panoramafoto’s samen te stellen.

Hieronder zie je een voorbeeld van zo’n samengestelde panoramafoto:

Stitched panoramafoto

Deze foto’s worden geüpload naar een speciale omgeving, alwaar we alle zogenoemde ‘panoramapunten’ zo goed mogelijk op Google Maps plaatsen en deze met elkaar verbinden, zodat je vloeiend en op natuurlijke wijze van het ene punt naar het volgende punt kunt bewegen op Google Street View. Een samengesteld netwerk van panoramapunten heet een ‘constellatie’.

Hieronder zie je een voorbeeld van een grote virtuele tour van een resort in Gambia, waar we alle punten op Google Maps hebben geplaatst en met elkaar hebben verbonden (klik op de afbeelding voor een grotere versie):

Senegambia Beach Hotel op Google Maps

Vanzelfsprekend worden gezichten en nummerplaten van voertuigen vervaagd (‘geblurred’), voordat de virtuele tour voor wereldwijde publicatie naar Google Maps (Street View) wordt gestuurd.

Ook hier geldt dat het publiceren van een grote virtuele tour als hierboven langer duurt dan het publiceren van een bedrijfspanorama van bijvoorbeeld een kapperszaak.

Kleinere virtuele tours staan meestal na 2 tot 3 werkdagen online en grote zoals hierboven na één tot twee weken. Op het moment dat de virtuele tour zichtbaar is voor de wereld kan het overigens nog tot 48 uur duren, voordat de pijltjes en daarmee de verbindingen tussen de panoramapunten ook daadwerkelijk te zien zijn, en functioneren.

Vorige Hoe kan ik de virtuele tour op mijn website publiceren?
Volgende Ik ben ontevreden. Wat nu?